Inmiddels ben ik van start als coach. De website is online, ik sta ingeschreven bij de KVK en de eerste klant is daar. Ik ben heel enthousiast en zo ook enthousiast mijn eerste coachingssessie aan het voorbereiden. Deze klant heeft een duidelijk coachingsvraagstuk maar heeft gekozen voor een beperkt aantal sessies. Dat schept wel een uitdaging om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Deze klant heeft voor zichzelf al bepaald aan welk onderdeel van het levenswiel hij wil werken. Maar dan nog is het belangrijk om de coachingssessies dus goed op te bouwen om er voor hem en voor mij zoveel mogelijk resultaat uit te halen. Ik doe dat door het GROW model toe te passen. GROW staat voor Goals, Reality, Options en Way forward/Will do. Dit kan je voor een geheel coachingstraject toepassen, dus meerdere sessies. Of voor 1 specifieke sessie. Je kan per sessie bekijken, wat wil je bereiken? Waar sta je nu? Wat zijn je opties en hoe ga je nu verder?

Ik ben goed voorbereid. Op naar een waardevolle sessie voor mijn coachee!