Over mij

Goed luisteren

Ik ben inmiddels al 15 jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Gestart als consultant bij een groot IT bedrijf ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de menselijke kant van het vak. In verschillende rollen heb ik teams en medewerkers begeleid. Het geeft mij veel voldoening om mensen te zien groeien in hun rol en uiteindelijk door te zien stromen naar werk wat bij hun ambities past.

De echte liefde voor coaching is bij mij ontstaan toen ik de opleiding Co-active Coaching Fundamentals volgde. Bij Co-Active Coaching ligt de focus niet op problemen, maar veel meer op oplossingen. Het uitgangspunt is dat mensen van nature creatief en vindingrijk zijn. Diegene die gecoacht wordt is heel goed in staat om de eigen antwoorden te vinden en te formuleren. De taak van de coach is heel goed te luisteren, vragen te stellen en tot actie aan te zetten in plaats van het geven van instructies en advies. Vanuit deze uitgangspunten ga ik ook de coachingssessies aan. Ik bied dus geen oplossingen, omdat ik er vanuit ga dat het antwoord al in jezelf ligt. Wellicht zijn er bepaalde belemmeringen die je tegenhouden, daar gaan we samen mee aan de slag. Ik door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen. Jij door doelen te formuleren en antwoorden op de vragen.

Omdat ik het belangrijk vind om mij te blijven ontwikkelen heb ik verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden en coaching gevolgd. Zo heb ik onder andere de Post-HBO opleiding certified professional coach gevolgd bij de Associatie voor Coaching. Deze coachopleiding is o.a. door de NOBCO geaccrediteerd. 

Ik ben aangesloten als coach bij de NOBCO. NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Door mijn aansluiting wil ik laten zien dat ik het vak van coach serieus neem en actief werk aan mijn professionele ontwikkeling. Wil je weten wat de NOBCO doet en verwacht van coaches die zijn aangesloten. Kijk dan hier.

Daarnaast ben ik aangesloten als Coach bij de Coach Circle. Dit is een platform wat ondersteunt bij het vinden van een coach die bij jou past. Wil je weten wat Coach Circle doet of meer informatie over de Coach Circle, kijk dan hier.

Nobco logo

Wie is Sabrina

Sabrina Ende

Sabrina Ende

Eigenaar

Mijn werk

Wie ben ik, wat doe ik en wat heb ik al gedaan.

Neem contact op

Voor vragen, informatie of vrijblijvend gesprek.

6 + 4 =