De afgelopen tijd kreeg ik regelmatig de vraag wat ik nu eigenlijk doe. Wat voor soort coaching en met wat voor soort vraagstukken je bij mij terecht kan.

Coaching, wat is dat dan?
De NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) heeft een definitie van coaching op de website staan. Deze vind je hier. Er wordt aangegeven dat coaching een gestructureerd en doelgericht proces is, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag. Belangrijk is dat de coach en de gecoachte ieder hun verantwoordelijkheid nemen voor het proces.

Hoe doe je dat dan?
Dat hangt natuurlijk van jouw eigen coach vraag af, maar concreet krijg je in eerste instantie en vrijblijvende kennismaking. Ik vind het belangrijk dat we jouw coachingsvraagstuk helder krijgen in het kennismakingsgesprek en vervolgens bepalen we gezamenlijk of we het traject aangaan. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij als coach en in de kennismaking bepaal ik of ik met jouw vraagstuk aan de slag kan. Coaching kan je inzetten voor veel uitdagingen en vraagstukken, maar niet voor alles. Wil je weten of ik aan de slag kan met jouw vraagstuk, schroom dan niet om contact te zoeken via het contact formulier op mijn website.

Wat krijg ik als ik een coachingstraject bij jou boek?
Indien we samen besluiten aan de slag te gaan met jouw coachvraagstuk dan bepalen we ook het aantal sessies. Vraagstukken kunnen bijvoorbeeld zijn, meer werk/privé balans, wat wordt mijn volgende carrièrestap? Wat wil ik nou écht? Wat zijn mijn talenten en waar krijg ik energie van?
Je gaat doelen stellen voor het coachingstraject. Waar wil je staan als je het coachingstraject hebt afgerond? Tussentijds evalueren we of de doelen die je van te voren hebt gesteld haalbaar zijn. Een gemiddeld coachingstraject duurt vijf a zes sessies. Ben je nieuwsgierig, neem dan alvast een kijkje op mijn website. Hier staan ook ervaringen van andere met mijn coaching. Sinds vorig jaar ben ik parttime coach en sinds december vorig jaar doe ik dit voltijd. Mijn opleidingen en trainingen zie je hier. Ook ben ik aangesloten bij de beroepsverenging NOBCO.