Laatst had ik een gesprek via Linkedin met iemand uit mijn netwerk. Hij gaf aan dat hij zichzelf ziet als een generalist. Hij weet van alles een klein beetje. In zijn werk als consultant maakt dat het lastig om de juiste opdrachten te vinden. De manier waarop hij erover schreef deed het voorkomen alsof hij zich er niet goed bij voelt om een generalist te zijn. De meeste vacatures vragen om specialisten. Het liefst iemand die bepaalde harde kennis heeft, veel ervaring heeft en ook nog beschikt over de juiste soft skills.

Jammer dat hij het idee heeft dat het één beter is dan het ander. De generalist en de specialist kunnen elkaar perfect aanvullen. Harde kennis valt te leren. Natuurlijk moet daar wel je interesse liggen. Je zal nooit specialist breien worden als je totaal niets met breien hebt. Dan kost het je simpelweg teveel energie en haak je vroegtijdig af.

Bij de zogenaamde soft skills/zachte vaardigheden is dat moeilijker. Waar de één van nature interesse heeft in mensen en gemakkelijk verbinding legt, is dat voor een ander een stuk lastiger. Natuurlijk heb je daar ook een hoop trainingen in om die vaardigheden meer te ontwikkelen, maar dit vraagt meer oefening dan bepaalde harde kennis aanleren.

Waar deze generalist van de specialist denkt, had ik maar meer specifieke kennis over een onderwerp, kijkt de specialist waarschijnlijk op tegen de generalist. Had ik maar dat overzicht en die helikopterview en kon ik maar zo goed om gaan met weerstand. Ze hebben elkaar nodig, weliswaar in andere rollen.

En vergeet niet de kleinere organisaties waar medewerkers simpelweg met meer petten op zitten omdat verschillende rollen in één functie belegd zijn. Die hebben baat bij generalisten die dit kunnen. Als je dan lekker in je specialisme blijft hangen, blijft er werk liggen.

Kijk waar jouw kwaliteiten liggen en kijk verder dan vacature teksten. Als je opbelt en vertelt over je ervaring en kwaliteiten is de kans groter dat jouw brief uit die stapel wordt gekozen. Je naam is al bekend. Wil je overstappen naar een andere branche, kijk dan eens in je netwerk wie jou wilt introduceren. Kom zelf in actie en neem de regie over jouw loopbaan. En ja, natuurlijk is dat allemaal super spannend. En gemakkelijk? Nee, ook niet. Maar het kan wel een hele mooie ontdekkingsreis zijn als je hiermee aan de slag gaat.

En vind je dit lastig? Vraag je je af wat jij eigenlijk toevoegt en wat je allemaal kan? Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten, je talenten, dan help ik je daar graag bij. Dat kan door een coachingstraject op maat. Kijk ook eens bij:

Persoonlijke coaching

Of begin ook een gesprek op Linkedin. Dit kan door mij een bericht te sturen via mijn persoonlijke pagina door op deze link te klikken.